Korpa  prazna 0.00 RSD
Korpa  (prazna) 0.00 RSD

Novosti

Podignite čašu vina i nazdravite ...
Podignite čašu vina i nazdravite ...
Podignite čašu vina i ...

Podignite čašu vina i nazdravite jer tako činite dobro svom zdravlju! No neka bude crno jer ima deset puta više blagotvornih antioksidansa od bijelog vina. Evo na što još ima pozitivne učinke

 

 

edan vinar iz Negotinske krajine najveći deo proizvodnje izveze na zapadno tržište, uključujući i „nedodirljivu" Francusku. Ah, da... čovek je inače Francuz, a iz njegove priče mnogo toga može da se nauči. I ne samo o vinima!

Cyrille Bongiraud i njegova supruga Estelle su se pre tri godine doselili u Srbiju. Možda nisu znali ni reč srpskog jezika, ali su Cyrille, kao vinarski konsultant i stručnjak za soil (zemljište), i Estelle, kći poznatog vinara iz Burgundije, svakako umeli da prepoznaju bogatstvo jedinstvenog teroira i klimatskih faktora. A onda je na površinu isplivala davno zaboravljena zlatna istorija Negotinske krajine i gotovo zaboravljenih pimnica.

- Vlasnici smo male vinarije u mestu Rogljevo, kraj Negotina, koju smo nazvali jednostavno „Francuska vinarija”. Imamo vinograd od oko osam hektara i proizvodimo 25.000 boca vina, - objašnjava na početku razgovora Cyrille.

Estellini preci su čuveni vinski trgovci na veliko iz Burgonje. Bogata istorija, tradicija i apsolutna posvećenost, sve to se oseća kada ovaj par govori o vinima koja iz Rogljeva već putuju put Francuske, Belgije, Luksemburga i Kanade. A u Japan samo što nisu!

- Na našim bocama ne piše „organsko vino”, ali ona to u suštini jesu. Pošto ne proizvodimo dovoljno u našem vinogradu otkupljujemo od seljaka, ali samo najbolje grožđe iz okoline, ono koje je garantovano uzgojeno bez štetnih sastojaka. Vino koje proizvodimo fermentiše bez dodatnog kvasca, izuzev onog prirodnog na pokožici. Ne dodajemo aditive, pretačemo što manje, ne filtriramo ako nije neophodno, trudimo se da sumpor bude ekstremno ograničen.

Besplatna dostava

 

 

Za narudžbine iznad 6 boca – besplatna dostava na teritoriji Srbije

AcyMailing Module

Prijavite se na našu elektronsku poštu, a mi ćemo Vas redovno obaveštavati o novostima.

Twitter

Facebook

Kontakt

  • Goce Delčeva 11, 11080 Beograd, Srbija
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +381 11 2602 900